Mesaj Sayısı : 1316 Yaş : 29 Nerden : Kocaeli İş/Hobiler : Bilgisayar / İnternet / Öğrenci Takımınız : !.. GaLaTaSaRaY ..! Uğurlu Sayınız : Kayıt tarihi : 23/01/09
Konu: Kolay Güncelleme Cuma Ocak 30, 2009 7:19 pm
Herkes manuel güncellemede sorun yaşıyor ya da normal güncellemeyi biraz daha uzatıyor yaparken. Bende bunların az yaşanması için bu anlatımı yapmak istedim. Umarım işinize yarar. Bu şekilde yaparsanız hem en sağlıklı sonucu alırsınız hemde en kısa yoldan güncelleme yapmış olursunuz.
1- Sitemizin bir yedeğini alıyoruz. Herhangibir sorun çıkarsa geri dönüşü olabilsin diye.
2- Admin paneline girip tüm pluginleri kapatıyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken birşey var. Mesela inline_ads plugininde adsense kodlarınızı bir kenara kayıt ederseniz forumu güncelledikten sonra hemen plugini çalıştırıp yedeğini koyarsınız.
3- Sıra geldi yedeğini almamız gereken dosya ve klasörlere. Aşağıya hepsini sıralıyorum: /uploads /inc/plugins /inc/config.php /inc/settings.php Yukarıdaki dosya ve klasörlerin yedeğini eğer bu işleme başlamadan önce tam yedek aldıysanız tekrar almanıza gerek yok. Ancak kullanmamız gerekecek olan dosya ve klasörler bunlar. Ayrıca şunuda belirteyim. Kullandığınız temaların grafik dosyalarınında gerekiyorsa yedeğini alınız.
4- Şimdi en sevdiğim kısıma geliyoruz. Forum dosyalarının hepsini siliyoruz. Uyarayım veritabanını silmiyoruz sadece forum dosyalarını siliyoruz.
5- Artık MyBBnin çıkan yeni sürümünün dosyalarını FTPden gönderebiliriz. Tüm yeni dosyaları FTPye gönderiyoruz.
6- Şimdi yedeğini aldırdığım dosya ve klasörleri yeni dosyalardakilerle değiştiriyoruz. Dosya ve klasörleri sorun çıkmaması açısından bir kez daha yazıyorum: /uploads /inc/plugins /inc/configs.php /inc/settings.php Daha öncede dediğim gibi temalarınızın grafik dosyalarının yedeklerinide şimdi tekrar gönderiyoruz.
7- Gelelim güncelleme işlemine. Artık browserimizi açıyoruz ve .../install/upgrade.php şeklinde yazıp işlemi başlatıyoruz. Zaten bizim paketimizi kullanıyorsanız bu bölüm Türkçe olacağından dolayı yönergeleri takip ettiğiniz zaman bir sorun çıkmayacaktır.
8- Güncelleme işlemini tamamladıktan sonra FTPden install klasörünüde siliyoruz.
9- Şimdi kullanmak istediğimiz pluginleri tekrar aktifleştirip gerekli ayarlarını yapıyoruz.
10- Bir sorun yaşamaya başlarsanız gelip bize bildiriyorsunuz ve birlikte çözmeye çalışıyoruz.